Acord intre Ministerul Sanatatii si OMS 2018-2019

591

Prof. dr. Florian Bodog, ministrul Sănătății și Zsuzsanna Jakab, directorul regional al Biroului Regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății au semnat, în această după–amiază, Acordul Bianual dintre Ministerul Sănătății din România și Organizația Mondială a Sănătății 2018-2019.

Ministrul Sănătății se află în aceste zile la Budapesta, acolo unde conduce delegația României la cea de-a 67-a sesiune a Organizației Mondiale a Sănătății.

“Am avut o întâlnire foarte bună cu directorul Biroului pentru Europa al OMS, dna. Zsuzsanna Jakab. În primul rând, am discutat despre campania de vaccinare anti rubeolă-rujeolă-oreion pe care Ministerul Sănătății o desfășoară în această perioadă, precum și despre aprovizionarea cu vaccinuri și acoperirea vaccinală. De asemenea, am discutat mai multe posibilități de stopare a exporturilor paralele de medicamente, dar și despre maparea serviciilor de sanatate publica”, a declarat Bodog.

În timpul întrevederii, Directorul OMS pentru Europa l-a asigurat pe oficialul român de întregul suport și colaborare.

La Budapesta, ministrul Sănătății va continua și Campania de promovare a candidaturii țării noastre pentru relocarea Agenției Europene a Medicamentului la București, în urma Brexit-ului. În acest sens, delegația României va avea întâlniri cu oficiali din Slovenia și Estonia.