Concert caritabil Lions 124 Romania pentru copiii cu deficiente de vedere

681

Anul acesta, organizatia Lions Club International aniverseaza 100 de ani de activitate neintrerupta in slujba comunitatii. Cu acest prilej, sambata, 14 octombrie a.c., Ateneul Român a gazduit concertul caritabil aniversar “LIONS 100- ROMÂNIA 100”, organizat de către Lions District 124 România (Guvernator: Ion Antonio Tache) în sprijinul persoanelor cu deficiențe de vedere.

Cu sprijinul Lions Club International Foundation, Districtul Lions 124 Romania a achizitionat 10 aparate Welch Allyn Spot Vision Screener, care vor fi puse la dispozitia Cluburilor Lions din tara noastra pentru actiuni de depistare precoce a problemelor de vedere la copii, cu varste cuprinse intre 2 si 18 ani, in toate regiunile tarii.

“Anual estimam activitati de screening oftalmologic pentru minimum 50.000 de copii cu varsta scolara, facilitate de cluburile Lions din Romania. Copiii cu probleme oftalmologice pe care nu reusesc sa le transmita adultilor sunt depistati si trimisi catre personal medical specializat pentru investigatii ulterioare mai complexe si pentru tratament corespunzator. Astfel, suma care a fost colectată din sponsorizări și donații asociate evenimentului va fi direcționată către achiziționarea de ochelari pentru copiii cu probleme de vedere, din cadrul campaniei de screening oftalmologic sponsorizată de Lions”, a precizat Guvernatorul Lions District 124 Romania, Ion Antonio Tache.

Concertul s-a bucurat de participarea unor oaspeți de seamă din mediul academic și cultural, din zona de afaceri și mediul științific și a fost onorat de distinși ambasadori și reprezentanți ai Corpului Diplomatic acreditat la București.

Momentul artistic de excepție i-a avut ca protagoniști pe soprana Daniela Vlădescu, tenorul Lucian Corchiș, alături de Symphactory Orchestra condusă de maestrul Tiberiu Soare, care au interpretat arii și fragmente din repertoriul de muzică clasică, atât vocală cât și instrumentală și canțonete italiene celebre.